headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Beste reistijd Tibet

Hier vind je meer info over de beste reistijd Tibet, belangrijk om te weten voor je reis naar Tibet! De juiste verwachtingen en goede voorbereidingen zijn belangrijk als je een verre reis maakt. Daarom hier ↓ meer info over het klimaat & de beste reistijd voor Tibet!

 

 

Wat ís de beste reistijd voor Tibet? Een reis naar Tibet kun je maken van april tot oktober. Daarna begint de winter en wordt het erg koud!

 

Klimaat Tibet

Tibet ligt erg hoog, de hoofdstad Lhasa ligt op 3600 meter! Bij al onze bouwsteen vanuit Lhasa, bijvoorbeeld de Hoogtepunten van Centraal Tibet, verblijf je eerst enkele dagen in Lhasa. Om de bijzondere stad te verkennen, maar ook om aan de hoogte te wennen! Door de hoge ligging van Tibet heeft het land gemiddeld lage temperaturen. De temperaturen liggen zelfs in de zomermaanden overdag tussen de 10 en 20 °C. ’s Nacht kan het, ongeacht de tijd van het jaar, flink koud worden!

 

 

Beste reistijd Tibet

Reizen naar Tibet kun je maken van april tot oktober. De koudste maanden zijn december, januari en februari. Reizen is dan vrijwel onmogelijk doordat de bergpassen door sneeuwval onbegaanbaar zijn geworden. Vanaf april wordt het warmer, en tijdens de zomermaanden zijn er volop blauwe luchten en aangename temperaturen.

 

beste reistijd Tibet
Tibet in het voorjaar

In mei en juni is het heerlijk warm, droog en zonnig. Dit is een prima periode om naar Tibet te reizen! Kies voorbeeld voor onze bouwsteen Tibet en Mount Everest Expeditie – in internationale groep, met vaste vertrekdata van april tot oktober. Je zult vast volop blauwe luchten zien en mooie foto’s kunnen maken.

 

Tibet in de zomer

Alhoewel het zomer is, zijn juli en augustus de natste maanden. De temperatuur is nog steeds aangenaam, maar er vallen zo nu en dan buien. De regenbuien zijn kort en hevig. Ook komen er in deze maanden veel Chinese toeristen naar Tibet. Je kúnt zeker wel reizen, maar we raden deze periode af, als je ook in de gelegenheid bent om buiten het hoogseizoen te reizen!

 

Beste reistijd Tibet

Tibet in het najaar

Na een paar natte maanden komt het najaar, een prima periode om naar Tibet te reizen. September is nog prima van temperatuur, oktober wordt al wat koeler. Houd wel rekening met koude nachten! De luchten zijn over het algemeen blauw en er valt vrijwel geen regen. Een ideale periode om de hoogtepunten van Centraal Tibet inclusief Namtso te bezoeken. Deze bouwsteen vertrekt vanuit Lhasa, je reist per privé-vervoer en eindigt ook weer in Lhasa.

 

 

Interesse? Of vragen over de beste reistijd Tibet?

Bekijk onze Tibet bouwstenen en Tibet rondreizen, stuur ons je vragen of vakantieplannen per mail of bel tijdens kantooruren naar 020-6702656. We helpen je heel graag op weg naar Tibet!

 

Waarom OutSight?

geen vaste vertrekdata,  je kunt op elk moment vertrekken
flexibele bouwstenen, combineren met Nepal? geen probleem!
met of zonder vlucht, geen probleem als je liever zelf je vlucht regelt!
een gemiddeld cijfer van 9,2 op Reisgraag
enthousiaste & ervaren reisspecialisten

Contact
close slider