headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Tibet overland naar Lhasa

Kathmandu - Kyirong - Shegar - Shigatse - Gyantse - Lhasa

8 dagen, 7 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Bij deze bouwsteen reis je van Kathmandu naar Lhasa (of andersom!). De reis wordt uitgevoerd met privé-vervoer en je hebt dus alle vrijheid om je eigen dagschema te bepalen.

 

Je reist per privé-vervoer langs de hoogtepunten van Tibet: je bezoekt Kyirong, het Sakya klooster, de tweede stad van Tibet: Shigatse, dan bezoek je Gyantse, en je eindigt met enkele dagen in Lhasa!


Dag 1: per privé vervoer van Kathmandu via Rasuwa, aan de grens met Tibet, naar Kyirong
Dag 2:
Kyirong – Shegar
Dag 3:
Shegar – Shigatse
Dag 4: Shigatse – Gyantse
Dag 5:
Gyantse – Lhasa
Dag 6:
Lhasa
Dag 7:
Lhasa
Dag 8:
transfer naar het vliegveld

 

OF ANDERSOM:

 

Dag 1: transfer vanaf het vliegveld, naar Lhasa
Dag 2: Lhasa
Dag 3: Lhasa
Dag 4: Lhasa – Gyantse
Dag 5: Gyantse – Shigatse
Dag 6: Shigatse – Shegar
Dag 7: Shegar – Kyirong
Dag 8: per privé vervoer via Rasuwa, aan de grens met Tibet, naar Kathmandu

 

Prijs vanaf € 1905,- p.p. bij 2 personen
Prijs vanaf € 1449,- p.p. bij 3 personen
Prijs vanaf € 1119,- p.p. bij 4 personen

Inbegrepen: privé-vervoer, gids, alle permits, Yamdrok National Park fee, 7 overnachtingen, transfer naar/van het vliegveld van Lhasa en Tibet entry permit

 

Niet inbegrepen: maaltijden, visum China, entreegelden, fooien, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Let op: De gids gaat mee omdat dit vanuit de Chinese overheid verplicht is gesteld. Stel je van zo’n gids niet veel voor, vaak weten ze niet veel over Tibet te vertellen en spreken ze slecht Engels. Helaas heeft onze agent geen invloed op de keuze van de gids.

 

Periode: ZXP001

Tijdens je reis door Tibet reserveren we in de steden Lhasa, Gyantse, Shigatse, Zhangmu en Sakya relatief goede hotels met eigen douche en toilet op de kamer. In Nyalam, Lhatse en bij het klooster van Samye zijn geen goede hotelvoorzieningen aanwezig en maken we dus gebruik van eenvoudige guesthouses. Deze accommodaties zijn echt zeer eenvoudig en hier deel je de weinige sanitaire voorzieningen met anderen.

 

De wc’s zijn hier soms zelfs in de openlucht, wat een prachtig uitzicht op de sterren geeft maar natuurlijk niet erg comfortabel is. In verband met hygiëne raden we je aan je eigen slaapzak of lakenzak mee te nemen. Bij de prijzen van de reizen op basis van 3 personen wordt in de hotels overnacht in 2 tweepersoonskamers.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Tibet.

Dag 1: per privé vervoer van Kathmandu via Rasuwa, aan de grens met Tibet naar Kyirong
Na de eerste grensformaliteiten reis je per truck over een steile weg naar de Chinese grens. In China aangekomen, reis je per privé-vervoer met chauffeur naar de eerste overnachtingsplaats Kyirong. Overnachting in eenvoudig guesthouse te Kyirong.

 

LET OP: Op dit moment is de grenspost bij Zhang Mu gesloten en rijden we via de grenspost bij Rasuwa. Als de grens bij Zhangmu / Kodari weer open gaat zullen we deze route weer nemen.

 

Dag 2: Kyirong – Sakya
Vandaag passeer je de Lalung La pass op een hoogte van 5.050 meter; hier moet je echt heel rustig aan doen! Je kunt hier (bij mooi weer!) 5 toppen van meer dan 8000 meter hoog zien: de Xixapangma (8013), Makalu (8463), Everest (8848), Lhotse (8516) en Cho Oyu (8201). Daarna verder naar de hoogste pas, de Gyatso-La pas, op 5.210 meter. Hierna weer omlaag en de dag eindigt in Shegar. Overnachting in hotel.

 

Dag 3: Shegar – Shigatse
Via de Yulung-La pass reis je  door het prachtige Tibetaanse hoogland naar Shigatse. Er is veel te zien onderweg, zo zie je veel houten karren op de weg met hele Tibetaanse families erop en voor de wagen prachtige versierde paardjes. Ze hebben pluimen op hun hoofd, kleurige kleden op hun rug en lange versiersels over hun flanken. Ook de Yaks en de buffels voor de ploeg lopen met een hoofdtooi rond op het land.

 

Verder bezoek je (als de weg goed genoeg is) het belangrijke, oude Sakya klooster. Dit klooster ligt een stuk ten zuiden van de hoofdweg en is dus wel een omweg. Het is echter de eerste kennismaking met een Tibetaans klooster en ook de ligging in de vallei is erg mooi. Overnachting in hotel te Shigatse (3.840 m).

 

Dag 4: Shigatse – Gyantse
Vandaag bezoek je het Tashi Lumpo klooster, zetel van de Panchen Lama tot zijn dood en het Pelkhor Chode klooster. Overnachting in hotel in Gyantse (3.800 m).

 

Dag 5: Gyantse – Lhasa
Dit is misschien wel het mooiste deel van de route. Op 5.045 meter hoogte stop je bij de Karo-La pas, waar de weg vlak langs een enorme gletsjer loopt. Op slechts 200 meter afstand zie je hier de rand van de gletsjer. Daarna daal je af tot één van de vier heilige meren in Tibet, Yamdrok-Tso.

 

Het blauwe meer is prachtig, met op de achtergrond de besneeuwde bergtoppen. Daarna weer omhoog, naar de Kamba-La pass op “slechts” 4.794 meter hoogte voor een fotostop. Hierna weer naar beneden en dan kom je de geasfalteerde weg weer tegen, voor het laatste stuk naar Lhasa. Overnachting in hotel in Lhasa.

 

Dag 6: Lhasa
Excursie per privé-vervoer met gids naar het Drepung klooster en de debatterende monniken van het Sera klooster. Overnachting in hotel.

 

Dag 7: Lhasa
Vandaag bezoek je het wereldberoemde Potala  en de indrukwekkende Jokhang Tempel in het centrum van de oude stad. Overnachting in hotel.

 

Dag 8: transfer naar het vliegveld.

 

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 3 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider