headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Tibet en Mount Everest Expeditie – in internationale groep

Lhasa - Gyantse - Shegar - Rombuk - Shigatse – Lhasa

10 dagen, 9 nachten

Prijs € 1199,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
beste reistijd Tibet

Tijdens deze bouwsteen reis je in een internationale groep van Lhasa naar het Everest Basecamp & weer terug naar Lhasa.

 

Deze prachtige expeditie begint op het vliegveld van Lhasa, hier ontmoet je de rest van de internationale groep. Na vier nachten Lhasa reis je per landcruiser (of bus) langs de hoogtepunten van Tibet en via het Basecamp van de Mount Everest weer terug naar Lhasa. Deze reis wordt uitgevoerd in internationaal gezelschap en vertrekt op vaste vertrekdagen.

 

Vertrekdagen 2018:

12 en 26 april 2018
10, 17 en 24 mei 2018
14 juni 2018
5 en 19 juli 2018

 

2, 16 en 30 augustus 2018
6 en 20 september 2018

 

11, 18 en 25 oktober 2018

 

(vertrekdata onder voorbehoud van wijzigingen)

 

In verband met strengere regels bij de uitgifte van je permit, kun je alleen nog op een van de volgende manieren in Lhasa arriveren:

 

vanuit CHENGDU – vlucht CA4401

 

vanuit BEIJING – trein Z21

 

vanuit KATHMANDU – vlucht CA408


Dag 1:  aankomst Lhasa, transfer naar je hotel in Lhasa
Dag 2: Lhasa, bezoek aan het Sera Klooster, Drepung klooster en Norbulinka
Dag 3: Lhasa, bezoek aan het wereldberoemde Potala en de Jokhang tempel
Dag 4: vrije dag in Lhasa
Dag 5: van Lhasa naar Gyantse per landcruiser (of bus)
Dag 6: van Gyantse naar Shegar per landcruiser (of bus)
Dag 7: van Shegar naar Rombuk  per landcruiser (of bus)
Dag 8: van Rombuk naar Shigatse per landcruiser (of bus)
Dag 9: van Shigatse naar Lhasa per landcruiser (of bus)
Dag 10: einde bouwsteen of verlenging in Lhasa

Prijs € 1199,- p.p.

Inbegrepen: transfer van vliegveld naar Lhasa, vervoer volgens programma, gids, 5 hotelovernachtingen in Lhasa, 1 hotelovernachting in Gyantse, 1 hotelovernachting in Shegar, 1 overnachting in Shigatse en in Rombuk 1 overnachting in guesthouses op slaapzalen met gedeeld sanitair, alle benodigde permits, Everest National Park fee, Yamdrok National Park fee en Tibet Entry Permit

 

Niet inbegrepen:  vlucht naar Lhasa, entreegelden, maaltijden, visum China, eventuele re-entry visum Nepal, luchthavenbelasting, fooien, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven

 

Let op: De gids gaat mee omdat dit vanuit de Chinese overheid verplicht is gesteld. Stel je van zo’n gids niet veel voor, vaak weten ze niet veel over Tibet te vertellen en spreken ze slecht Engels. Helaas heeft onze agent geen invloed op de keuze van de gids.

 

NB: Bij ‘kamer op indeling’ zal de agent proberen mannen bij mannen en vrouwen bij vrouwen in te delen op de kamers. Als dit echter niet mogelijk is kan het voorkomen dat deze samen 1 kamer moeten delen.

 

De genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: ZXG005

Tijdens je reis door Tibet reserveren we in de steden Lhasa, Gyantse, Shegar en Shigatse relatief goede hotels met eigen douche en toilet op de kamer. In Rombuk zijn geen goede hotels, hier maken we gebruik van een eenvoudig guesthouse.

 

Deze accommodatie is echt zeer eenvoudig, je deelt de weinige sanitaire voorzieningen met anderen, de wc’s zijn hier soms zelfs in de openlucht, wat een prachtig uitzicht op de sterren geeft maar natuurlijk niet erg comfortabel is. Het kun ook gebeuren dat je na je overnachting in Rombuk niet kunt douchen. In verband met hygiëne raden we je aan je eigen slaapzak of lakenzak mee te nemen!

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Tibet.

Dag 1: aankomst Lhasa, transfer naar hotel Lhasa
Na aankomst in Lhasa word je naar het hotel in Lhasa gebracht. Overnachting in hotel.

 

Dag 2: Lhasa
Vandaag bezoek je het Sera Klooster, het Drepung klooster en Norbulinka. Overnachting in hotel.

 

Dag 3: Lhasa
Vandaag bezoek je het wereldberoemde Potala en de Jokhang tempel. Overnachting in je hotel.

 

Dag 4: vrije dag in Lhasa
Vandaag heb je de tijd om Lhasa nog verder te verkennen. Loop nog eens mee met de pelgrims op één van de pelgrimsrondes, of ‘verdwaal ‘ gewoon lekker in de steegjes van de oude Tibetaanse stad. Overnachting in hotel.

 

Dag 5: van Lhasa naar Gyantse per landcruiser (of bus)
Na een paar uur rijden, laat je het asfalt achter je en reis je omhoog naar de Kamba-La pas.Hier heb je een prachtig uitzicht over één van de vier heilige meren in Tibet, Yamdrok-Tso. Het blauwe meer is prachtig, met op de achtergrond de besneeuwde bergtoppen. Daarna weer omhoog naar de op 5.045 meter hoogte gelegen Karo-La pas, waar de weg vlak langs een enorme gletsjer loopt. Op slechts 200 meter afstand zie je hier de rand van de gletsjer. Daarna daal je af naar de vruchtbare vallei van Gyantse, waar je het fort en het klooster al van verre ziet liggen. Overnachting in hotel in Gyantse (3.800 m).

 

Dag 6: van Gyantse naar Shegar per landcruiser (of bus)
Eén van de bezienswaardigheden in Gyantse is het Pelkhor Chode klooster met de Kumbum stupa. In deze tempel loop je spiraalsgewijs omhoog naar boven, met onderweg allemaal kleine kapelletjes met duizenden muurschilderingen. Kumbum betekent dan ook 10.000 beelden. Het uitzicht vanaf de bovenste verdieping is echt prachtig.

 

Ook de beklimming van de Gyantse Dzong, het oude fort of kasteel uit de 14e eeuw, is de moeite waard, al is het een hele klim. Vanaf deze heuvel zie je heel duidelijk het verschil tussen het Chinese en Tibetaanse deel van de stad! Via Sakya Gompa; een boeddhistische tempel in Sakya reis je door naar Shegar. Overnachting in hotel te Shegar.

 

Dag 7: van Shegar naar Rombuk  per landcruiser (of bus)
Vandaag rij je direct door naar Rombuk. Hierna reis je verder naar het Nationale park, waarin de Mount Everest ligt. Als het mooi weer is, kun je hier voor het eerst de hoogste toppen van de Himalaya zien. Na de ruige rit, kom je aan bij het klooster van Rombuk. Rombuk ligt op 4.980 meter hoogte en dat is goed te merken. Bij de geringste inspanning ben je buiten adem en het wordt erg koud ’s nachts. Was- en douche gelegenheid is niet aanwezig, ook eten kun je beter zelf meenemen. Maar, de zonsondergang en zonsopkomst maken dit allemaal de moeite waard. Als het mooi weer is tenminste….. Overnachting in eenvoudig guesthouse.

 

Dag 8: van Rombuk naar Shigatse per landcruiser (of bus)
’s Morgens kun je een wandeling maken naar het op 5.200 meter hoogte gelegen Mount Everest Basecamp, letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt van deze reis. Het is een prachtige plek om temidden van de hoge pieken te ontbijten. Daarna rij je door naar Shigatse. Overnachting in hotel in Shigatse.

 

Dag 9: van Shigatse naar Lhasa per landcruiser (of bus)
In Shigatse bezoek je het Tashi Lumpo klooster, zetel van de Panchen Lama tot zijn dood. Daarna rij je door naar Lhasa. Overnachting in je hotel in Lhasa.

 

Dag 10: Einde bouwsteen
Vanuit Lhasa reis je met het vliegtuig of met de trein in de ochtend weer terug naar Kathmandu of Chengdu. Het is ook mogelijk om de bouwsteen te verlengen in Lhasa.

 

Prijs € 1199,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 3 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider