headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

De hoogtepunten van Centraal Tibet

Lhasa - Gyantse - Shigatse - Samye - Tsetang - Lhasa

8 dagen, 7 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Deze bouwsteen begint in Lhasa en komt ook weer terug in Lhasa, je reist per privé-vervoer langs de hoogtepunten van Tibet; alle vrijheid dus!

 

Deze bouwsteen begint en eindigt in Lhasa. Je reist per privé-vervoer langs de hoogtepunten van Centraal Tibet: eerst verblijf je enkele dagen in Lhasa, daarna bezoek je Gyantse, het beroemde klooster van Samye, de tweede stad van Tibet: Shigatse en de stad Tsetang in de Yarlung Valley.

 


Dag 1: aankomst Lhasa, transfer van het vliegveld naar hotel
Dag 2: Lhasa
Dag 3:
Lhasa
Dag 4: Lhasa – Gyantse
Dag 5: Gyantse – Shigatse
Dag 6: Shigatse – Samye
Dag 7: Samye – Tsetang
Dag 8: transfer naar het vliegveld van Lhasa, vertrek vanuit Tibet

Prijs vanaf € 1215,- p.p. bij 2 personen
Prijs vanaf € 965,- p.p. bij 3 personen
Prijs vanaf € 779,- p.p. bij 4 personen

Inbegrepen: transfer vliegveld – hotel, privé vervoer volgens programma,  gids, alle permits, 7 overnachtingen, transfer hotel – vliegveld, Yamdrok Tso National Park fee en Tibet entry permit

 

Niet inbegrepen: maaltijden, visum China, entreegelden, fooien, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Let op: De gids gaat mee omdat dit vanuit de Chinese overheid verplicht is gesteld. Stel je van zo’n gids niet veel voor, vaak weten ze niet veel over Tibet te vertellen en spreken ze slecht Engels. Helaas heeft onze agent geen invloed op de keuze van de gids.

 

Reiscode: ZXP002

Tijdens je reis door Tibet reserveren we in de steden Lhasa, Gyantse, Shigatse, Zhangmu en Sakya relatief goede hotels met eigen douche en toilet op de kamer. In Nyalam, Lhatse en bij het klooster van Samye zijn geen goede hotelvoorzieningen aanwezig en maken we dus gebruik van eenvoudige guesthouses. Deze accommodaties zijn echt zeer eenvoudig en hier deel je de weinige sanitaire voorzieningen met anderen.

 

De wc’s zijn hier soms zelfs in de openlucht, wat een prachtig uitzicht op de sterren geeft maar natuurlijk niet erg comfortabel is. In verband met hygiëne raden we je aan je eigen slaapzak of lakenzak mee te nemen. Bij de prijzen van de reizen op basis van 3 personen wordt in de hotels overnacht in 2 tweepersoonskamers.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Tibet.

Dag 1: aankomst Lhasa, transfer van het vliegveld naar hotel
Overnachting in hotel.

 

Dag 2: Lhasa
Excursie per privé vervoer met gids naar het Drepung klooster en de debatterende monniken van het Sera klooster. Overnachting in hotel.

 

Dag 3: Lhasa
Vandaag bezoek je het wereldberoemde Potala  en de indrukwekkende Jokhang Tempel in het centrum van de oude stad. Overnachting in hotel.

 

Dag 4: Lhasa – Gyantse
Na een paar uur rijden, laat je het asfalt achter je en rijdt je omhoog naar de Kamba-La pas.Hier heb je een prachtig uitzicht over één van de vier heilige meren in Tibet, Yamdrok-Tso. Het blauwe meer is prachtig, met op de achtergrond de besneeuwde bergtoppen. Daarna weer omhoog naar de op 5.045 meter hoogte gelegen Karo-La pas, waar de weg vlak langs een enorme gletsjer loopt. Op slechts 200 meter afstand zie je hier de rand van de gletsjer. Daarna daal je af naar de vruchtbare vallei van Gyantse, waar je het fort en het klooster al van verre ziet liggen. Overnachting in hotel in Gyantse (3.800 m).

 

Dag 5: Gyantse – Shigatse
Eén van de bezienswaardigheden in Gyantse is het Kumbum. In deze tempel loop je spiraalgewijs omhoog naar boven, met onderweg allemaal kleine kapelletjes met duizenden muurschilderingen. Kumbum betekent dan ook 10.000 beelden. Het uitzicht vanaf de bovenste verdieping is echt prachtig. Ook de beklimming van de Gyantse Dzong, het oude fort of kasteel uit de 14e eeuw, is de moeite waard, al is het een hele klim.

 

Vanaf deze heuvel zie je heel duidelijk het verschil tussen het Chinese en Tibetaanse deel van de stad.! De rit naar Shigatse is relatief kort, slechts 3 à 4 uur rijden. In Shigatse bezoek je het Tashi Lumpo klooster, zetel van de Panchen Lama tot zijn dood en het Pelkhor Chode klooster. Overnachting in hotel in Shigatse.

 

Dag 6: Shigatse – Samye
Het Samye klooster was het eerste klooster in Tibet en werd in 779 gesticht. Behalve het klooster zelf, is ook de omgeving bijzonder indrukwekkend. Je kunt naar de top van de Hepori heuvel wandelen, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het klooster en de omgeving. Overnachting in eenvoudig guesthouse.

 

Dag 7: Samye – Tsetang
Bezoek aan het klooster van Samye, na het bezoek aan het klooster, steek je de Yarlung rivier weer over per ferry. Overnachting in hotel te Tsetang.

 

Dag 8: Transfer naar het vliegveld van Lhasa, vertrek vanuit Tibet

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 3 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider